combine_images_980.jpg

ЦНИРС (en)

Print


Znak CNIRSЦентар за научноистраживачки рад студената (ЦНИРС) Медицинског факултета у Нишу већ дуги низ година постоји као секција Студентског парламента. ЦНИРС представља волонтерску организацију едукативног карактера, која окупља студенте свих студијских програма са основним циљем да им помогне у савладавању првих корака у изради научно-истраживачког рада. Центар има традицију, па многи наши професори, данас истакнута имена у српској, али и у светској биомедицинској науци, везују своје почетке управо за ЦНИРС.


ЦНИРС сваке године врши припрему за Конгрес студената биомедицинских наука Србије, организује Мини конгреса на нашем факултету који заправо представља “генералну пробу“ за Национални конгрес. На претходним конгресима студенти Медицинског факултета у Нишу су постизали јако запажене резултате, о чему сведочи велики број награђених радова из различитих области.


Поред домаћих студентских конгреса, ЦНИРС студентима помаже да се у најбољем светлу представе и на престижним интернационалним конгресима, али и да објаве своје радове, како у домаћим, тако и у иностраним часописима. Студенти својим научно - истраживачким радом и својим личним успесима на најбољи начин презентују свој факултет - Медицински факултет у Нишу.


ЦНИРС је покренуо издавање стручно-научног часописа студената Медицинског факултета, Студентски медицински гласник. Основна идеја и циљ часописа је да омогући публиковање научно истраживачких радова студената медицинских наука, да подстакне и заинтересује студенте за истраживачки рад као и да их информише о најновијим достигнућима из области медицинских наука. Овим позивамо све заинтересоване студенте нашег Факултета, али и студенте сродних Факултета других Универзитета у земљи и иностранству да пошаљу своје радове на Конкурс за објављивање који ће бити отворен током целе године (е-маил: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ).


Сва обавештења ЦНИРС-а, као и датуми и рокови за пријаве за конгресе могу се наћи на огласној табли испред Студентског парламента, могу се добити у просторијама Студентског парламента или на сајту факултета.

За додатне информације и конкретна питања користити е-маил: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

INFO ABOUT THE FACULTY OF MEDICINE

ADDRESS:
Blvd. Dr Zorana Djindjica 81
18000 Nis
Republic of Serbia
FAX: +381-18-42-38-770
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Tax ID number: 100664516
VAT ID number: 131586859
Company registration number: 7215282
Bank: Ministry of Finance Treasury Administration, Niš Division
Giro transfer number for clients: 840-1681666-03
Business activity code