combine_images_980.jpg

Лабораторија за медицинску дијагностику

Штампа

 

Медицинска дијагностика представља скуп метода и анализа из области биохемије, физиологије, микробиологије, нуклеарне медицине и других дијагностичких грана медицине. Лабораторија за медицинску дијагностику (ЛМД) је најмлађа формирана лабораторија Научноистраживачког центра за биомедицину са циљем да ради:

  • биохемијски преглед крви и урина,
  • хематолошки преглед крви,
  • седимент урина,
  • микробиолошке анализе,
  • мерење витамина, хормона и лекова у крви, и
  • друге медицинске дијагностичке методе.

 mozak

Разлог оснивања овакве лабораторије огледа се у постојању потребе за овом врстом услужне лабораторије за запослене на Медицинском факултету у Нишу и за потребе целог Универзитета у Нишу. Лабораторија за медицинску дијагностику, захваљујући истраживачким капацитетима и најсавременијој опреми, има могућност да поред пружања основних дијагностичких метода развија нове нестандардне дијагностичке методе.

 

Просторне и техничке могућности и опремљеност

Медицински факултет у Нишу поседује неопходне просторне и техничке услове за извођење истраживачких и дијагностичких метода у области свих грана медицине.

Лабораторија за медицинску дијагностику располаже стандардном и специјализованом опремом за извођење рутинских и нестандардних дијагностичких метода.

Од специфичне опреме, Лабораторија за медицинску дијагностику располаже биохемијским анализатором, ELISA читачем и течним хроматографом.

 

Особље/Истраживачи/Сарадници

Наставници и сарадници Медицинског факултета у Нишу са Катедре за биохемију, Катедре за физиологију, Катедре за патофизиологију, Катедре за фармакологију, Катедре за микробиологију, Катедре за патологију, Катедре за фармацију, Катедре за физику и биологију са хуманом генетиком, Катедре за хемију и др.

ПОДАЦИ О МЕДИЦИНСКОМ ФАКУЛТЕТУ У НИШУ

AДРЕСА:
Булевар др Зорана Ђинђића 81
18000 Ниш
Република Србија
ФАКС: +381-18-42-38-770
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Порески идентификациони број (ПИБ): 100664516
Обвезник ПДВ-а (број из регистра): 131586859
Матични број: 7215282
Назив банке: УT-Ниш (Управа за трезор)
Жиро рачун за клијенте: 840-1681666-03
Шифра делатности: 85.42