combine_images_980.jpg

Обавештење истраживачима о продужењу рока за унос података

Штампа

 

Датум објаве: 13.12.2017.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије упутило је свим истраживачима обавештење следеће садржине:

Тренутно оптерећење система указује на потребу да рок за исправљање постојећих и унос нових података о резултатима истраживача буде додатно продужен.

С поштовањем,

Министарство просвете, науке и технолошког развоја


 

Датум објаве: 06.12.2017.

Обавештавамо вас да је рок за унос нових и исправку постојећих података о резултатима истраживача продужен до недеље, 10.12.2017. у 23:59.

Рок за разрешавање дупликата ће бити накнадно објављен, и неће бити краћи од 5 дана од тренутка затварања система за унос нових и исправку постојећих података о резултатима истраживача.

Користимо прилику и да вас обавестимо да ће упутство за употребу система ускоро бити допуњено често постављаним питањима и одговорима.

С поштовањем,

Министарство просвете, науке и технолошког развоја


 

Датум објаве: 29.11.2017.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије упутило је свим истраживачима обавештење следеће садржине:

Поштовани истраживачи, драге колеге,

Отворена је нова верзија система за пречишћавање резултата истраживања. Систем је доступан на адреси:

https://ris.mpn.gov.rs

Корисничко име и лозинка су исти као за претходну верзију система ("Доситеј").

Након пријављивања на систем (уносом корисничког имена и лозинке), са почетне стране је могуће преузети упутство које обавезно треба прочитати јер грешке при обради могу довести до изостављања резултата приликом вредновања. Морамо заједно да се потрудимо да до изостављања резултата приликом вредновања не дође.

У циљу ефикаснијег коришћења новог система и смањења времена које је истраживачима потребно за интеракцију са системом, дајемо две препоруке:

1. Пре додавања резултата који недостају размотрити могућност да неко од коаутора ко је био ангажован на пројекту и код себе види недостајући рад, на том раду коригује ауторе који нису приказани у плавој боји. Након тога ће сви аутори видети тај исти резултат у листи својих резултата.

2. Довољно је да један од коаутора унесе корекције у резултат, кориговану верзију ће видети сви коаутори. Зато истраживачи који имају више заједничких радова могу унапред да се договоре ко ће да обради који резултат како би се количина посла смањила.

3. Ако постоји више записа о истом резултата (што се може видети на страни "Моји дупликати"), најбоље је прво обрисати оне који су вишак (обавезно брисати на страни "Моји дупликати"), а затим у складу са упутством обрадити преостали запис.

4. Водити рачуна да се приликом брисања дупликата не обрише исправна верзија резултата, а остави нека некоректна (која садржи ауторе у црвеној боји).

С поштовањем,

Министарство просвете, науке и технолошког развоја

ПОДАЦИ О МЕДИЦИНСКОМ ФАКУЛТЕТУ У НИШУ

AДРЕСА:
Булевар др Зорана Ђинђића 81
18000 Ниш
Република Србија
ФАКС: +381-18-42-38-770
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Порески идентификациони број (ПИБ): 100664516
Обвезник ПДВ-а (број из регистра): 131586859
Матични број: 7215282
Назив банке: УT-Ниш (Управа за трезор)
Жиро рачун за клијенте: 840-1681666-03
Шифра делатности: 85.42