Исхрана као важан фактор у превенцији болести
Здрaвствeни сaвeт Рeпубликe Србиje aкрeдитoвao je прoгрaм кoнтинуирaнe eдукaциje oдлукoм брoj: 153-02-1979/2014-01 дaтум: 19.05.2014. гoдинe.
ВРЕМЕ И МЕСТО ОДРЖАВАЊА: 12.12. 2014.Медицински факултет у Нишу
БРОЈ БОДОВА: Предавач - 12 бодова, регистровани слушалац - 6 бодова
РУКОВОДИЛАЦ: Проф. др Маја Николић
ПРЕДАВАЧИ: Проф. др Маја Николић, Проф. др Бранислава Коцић, Проф. др Јовица Јовановић
ПРОФИЛ СЛУШАЛАЦА: Лекари
САЖЕТАК ПРОГРАМА: Храна и исхрана имају важну улогу у превенцији многих болести као што су болести суфицитне и дефицитарне исхране, тровања храном и др. Лекари и остали здравствени радници у свету и код нас суочавају се различитим баријерама у вези давања информација пацијентима која се тичу исхране. Значај овог проблема је велики будући да су питања о исхрани постављена од стране пацијената незаобилазна код скоро сваке посете изабраном лекару. Један од разлога за ову ситуацију је недостатак савремених знања и мањак едукација из области исхране које су, иако битна, потиснута у други план у односу на друга клиничка знања. Предложена едукација обухвата актуелна сазнања из четири важна сегмента исхране која су битна за лекаре примарне здравствене заштите и њихове пацијенте. Обухваћене су болести које доминирају нашом националном патологијом и водећи су разлог за умирање у Србији, као и болести код којих је правилно руковање храном једина и ефикасна превенција, а још увек се јављају у великом проценту код нас. Предложене теме континуиране едукације су: исхрана као фактор ризика за масовне незаразне болести, дијабетес мелитус , код радно активне популације, микроорганизми у храни и храна као фактор ризика за заразне болести. У првом делу едукације биће одржана предавања наставника универзитета, која теоријски разматрају наведене теме и дају прегледе најновије литературе у наведеним областима. Други део едукације посвећен је решавању проблема са којима се суочавају лекари примарне здравствене заштите у пракси, а обухватају наведене теме. Биће приказани конкретни примери из праксе који се могу решити уколико лекари поседују одговарајуће знање и вештине из области исхране. Дистрибуираће се и агитке за полазнике које се користе у здравствено васпитном раду у наведеним областима.Курс је био одлично посећен и прихваћен од стране полазника, те је то главни мотив за поновну акредитацију.
КОТИЗАЦИЈА: 3 600,00 (урачунат ПДВ) ж.р. 840-1681666-03, пoзив нa брoj 152/КМЕ
МАКСИМАЛНИ БРОЈ ПЛОАЗНИКА: 100
ПРИJAВЉИВAЊE: Приjaву за КМЕ (имe, прeзимe, бр.лицeнцe) и копију уплате котизације послати на и-мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или поштом, најкасније 7 дaнa прe пoчeткa eдукaциje. Оригинал уплате доставити приликом регистрације учесника.
FAX: +381-18-42-39-310